2019 Wisselbeker jeugdvendeliers Gilden Huissen

Donderdagavond 21 november 2019  tijdens de bijeenkomst van de kring Rijk van Nijmegen de Betuwe kreeg jeugdvendelier Nina de wisselbeker uitgereikt. De jeugdvendeliers van het Antoniusvendel hebben voor het eerst meegedaan met het Gelders kampioenschap indoorvendelen. Met een heel goed resultaat, ze behaalden de eerste prijs in de jeugdafdeling.

Door corona zijn er geen wedstrijden meer geweest, maar oefenen doen de jongens en meiden van het vendel gewoon door. Vlag mee naar huis nemen, oefenen in de tuin, zelfs via de ap instructies ontvangen. Hoe creatief zijn de jongens en meiden..
Het jeugdvendel Sint Antonius is speciaal opgericht voor alle jongens en meisjes tussen de 6 en 18 jaar. Vendelen is niet zomaar een vlag zwaaien, het is topsport, en best wel cool, zoals de jonge vendeliers zeggen. En dat blijkt nu wel, na flink oefenen, voor de eerste maal meedoen met  Gelders kampioenschappen, en dan gelijk de eerste prijs behalen, topklasse! Wil je ook eens een andere sport beoefenen?? En met de gilden mee doen, een sport, vendelen, die al honderden jaren oud is, maar nog steeds actueel. Door alle corona maatregelen kunnen we niet als groep oefenen, maar als alles weer een beetje normaal wordt kom dan maar eens mee draaien met de vaandels. De vendeliers en tamboers oefenen elke dinsdagavond in het rijnstedegebouw in de jongstraat. En de jeugdleden zouden graag wat meer jongens en meisjes erbij willen krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.