15 juli 2024
Nieuws

De Slag om Huissen, het is bijna zover.

Op 29 juni zal “de slag om Huissen” het beleg en ontzet weer plaatsvinden. In het jaar 1502 probeerde Hertog Karel van Gelre de stad Huissen in te nemen, wat niet lukte. Elk jaar wordt deze slag nagespeeld door inwoners van Huissen samen met de gilden om de Hertog weer naar Arnhem te verjagen .

Op zaterdag 29 juni zal de slag om Huissen weer losbarsten. De gehele dag kunt u getuige zijn van een reeks aan tradities, waaronder het vissen in de Molenkolk, verschillende schermutselingen inde stad, de bende van de Wildeman en het Gelders kampement bij het scoutinggebouw.

Tijdens de avondvierdaagse zijn er door gildenbroeders/zusters kleurplaten met sleutel aan de kinderen uitgedeeld. Deze kleurplaten inde vorm van een schild kunnen ze zaterdag 29 juni inleveren bij de wildeman. Hij zal om 10.00 uur bij het odeon op de Markt zijn, en zal dan samen met de kinderen door Huissen gaan om de stad te bezetten. Of dat zal lukken zal afhangen van jullie hulp! Kom kijken op zaterdag 29 juni.

Heb je geen kleurplaat gekregen en wil je toch mee lopen met de wildeman, haal dan zo snel mogelijk een kleurplaat op bij Foto van Eimeren in de Langestraat.

Wil je meer lezen over de slag om Huissen kijk dan op de pagina beleg en ontzet of klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.