28 mei 2024

De Huissense Gildenkroniek

De Huissense Gildenkroniek is een drie keer per jaar verschijnende uitgave van de Gilden van St. Gangulphus en St. Laurentius binnen de stad Huissen. Het is het ‘magazine’ van de Huissense Gilden met nieuws, foto’s, achtergronden, historie en veel meer.

Cover Huissense GildenkroniekElke editie staat bomvol met het reilen en zeilen van de Huissense Gilden. De basis wordt gevormd door het laatste nieuws en de recente activiteiten. Ook is er altijd aandacht voor historie, en vergeten wij ook onze vrienden in de federatie en de kring niet. Vaste prik is het “Verhaal achter het zilver” van gildebroeder en zilversmid Hugo Vermaas.

Bijdragen komen van de redactie, maar ook vele anderen dragen bij aan de kopij. Zo drukken wij in samenwerking met de Historiche Kring regelmatig  artikelen van de hand van Jan Zweers af.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam sed purus felis. Nulla lacinia, odio facilisis laoreet convallis, neque mi ornare elit, a rhoncus sapien erat porta massa.


Meest recente Huissense Gildenkroniek

Jaargang 30, Nummer 1: Mei 2017

Huissense Gildenkroniek: Mei 2017

Met o.a.:

Bep de Graaf beste schutter St. Joris

De dood van een Laurentiuskoning

Johan Wassenberg en de beschrijving van het Beleg en Ontzet

 

Leave a comment

Over de Kroniek

De Huissense Gildenkroniek zoals we  hem nu kennen zit nu aan zijn 30ste jaargang. De Gildenkroniek kende al wel eerdere verschijningen, zoals in de jaren ’70 bij de opening van de Gildenkapel. Dit blad is bedoeld voor leden, buitengewoonleden, Huissenaren, gilden- en schuttersvrienden van andere verenigingen en alle andere geïnteresseerde. Hij komt automatisch in de brievenbus van leden en buitengewoonleden.

Redactie

Hoofdredactie Jan Wannet
Redactie Tjebbe Kersten
Jan Giesen
Hugo Vermaas
Vormgeving Jan Giesen

Archief online te raadplegen

Op dit moment is het archief van heden tot jaargang 00 (2003) online te vinden.

Kroniek ontvangen?

Wilt u ook een gildenkroniek ontvangen? Dat kan! En wel op twee manieren. Op papier of digitaal. Kiest u voor papier dan bezorgen de Huissense Gildenkroniek drie keer per jaar bij u thuis. Kiest u voor digitaal dan sturen wij u een mail met daarin een link naar de online versie van de Gildenkroniek zodra die uitkomt.

Voor meer informatie over het ontvangen van de Huissense Gildenkroniek: kroniek@gildenhuissen.nl