Huissense gildenjeugd zoekt versterking

Open middag op zaterdag 24 februari. De zomer is weer voorbij en de vendeliers en tamboers gaan weer druk oefenen voor het nieuwe seizoen. Ook de leden van het jeugdvendel St. Antonius.

Het jeugdvendel is speciaal opgericht voor alle jongens en meisjes tussen de 6 en 18 jaar. En de jeugdleden zouden graag wat meer jongens en meisjes erbij willen krijgen. Tamboers en vendeliers zijn van harte welkom.

Vendelen is niet zomaar een vlag zwaaien, het is topsport, en best wel cool, zoals de jonge vendeliers zeggen. En zonder tamboers kunnen ze niet vendelen. Dus ook teamwork.

Zou je het ook leuk vinden om mee te doen met de Huissense Gilden? En hoe oude tradities tegenwoordig weer helemaal in zijn. En een keer een andere sport wil doen? Of wil je gewoon weten wat de Gilden zijn en doen?

Op zaterdag 24 februari zijn de vendeliers en tamboers aan het oefenen voor de wedstrijden. De vendeliers gaan meedoen met het Gelders kampioenschap jeugdvendelen. Ook zullen de kruisboogschutters er zijn met hun bogen om samen met de jeugd te schieten voor beste jeugdschutter. Heb je interesse? Kom dan kijken op zaterdag 24 februari, vanaf 14:00 in het Rijnstede gebouw, de Jongstraat in Huissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.