15 juli 2024
Nieuws

Strijd om Koningschap Huissense gilden

Zondag 30 juni vond de strijd om het Koningschap plaats bij de Huissense Gilden. Dit gebeurde op het Raadhuisplein In Huissen. Allereerst was er het prijsschieten, daar kan iedere gildebroeder, steunende leden en speciale gasten van de gilden aan deelnemen. Degene die de vleugels, kop, staart en dan als laatste de romp eraf schiet wordt beloond met een prijs.

De jeugdleden streden ook voor het Koningschap. Ivo van Onna had 39 schoten nodig om de klos eraf te schieten. Ivo is koning van het Antoniusvendel. Dit jeugdvendel is voor jongens en meisjes tot 18 jaar daarna kunnen ze over gaan naar het jongerengilde, Sint Laurentius.

Bij Sint Lauretiusgilde was Frank Berendsen kandidaat voor het koningschieten. Hij had 48 schoten nodig om de klos eraf te schieten, om Max Bonnes te verslaan en dus als Laurentius Koning gehuldigd te worden. Sinds enkele jaren heeft het Laurentiusgilde weer een koning.

Bij het Sint Gangulphusgilde ging de strijd tussen Gerd de Weerd, de huidige Koning, Rob Bonnes en Ingeborg Messcher  En een primeur, sinds enkele jaren kunnen ook dames lid worden van de gilden. Helaas heeft ze deze keer het niet gered om de klos er af te schieten. Haar partner Rob Bonnes mag zich het komend jaar Koning van het Sint Gangulphus gilden noemen Rob had slechts 34 schoten nodig om de koningsklos aan splinters te schieten

Na de huldiging op het Raadhuisplein werden de Koninginnen afgehaald, waarna de gilden met slaande trom en muziek naar het Rijnstedegebouw, de thuishaven van de Gilden, gingen voor het koningsbal.

De nieuwe Koningen van links naar rechts, Rob Bonnes, Ivo van Onna en Frank Berendsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.