Gildenfeesten 30 juni en 1 juli

Op zaterdag 30 juni is de jaarlijkse viering van het Beleg van Huissen, welk elk jaar wordt nagespeeld door de Huissense gilden. Deze dag staat vol met tradities met als hoogtepunt de Slag om Huissen. Zondag 1 juli volgt het Huissens Koningschieten op het Raadshuisplein.

Het Beleg en Ontzet van Huissen vond plaats van 26 mei tot 25 juni 1502, toen Hertog Karel van Gelre vanuit Arnhem probeerde om de Kleefse enclave Huissen in te nemen. Het beleg eindigde met de hulp van Kleefse legertroepen op 25 juni, die het Arnhemse leger versloegen in een veldslag. Dit jaar vindt het jaarlijkse feest dat vol staat van tradities en symboliek plaats op zaterdag 30 juni. Vanaf 11 uur zullen de gilden door het centrum lopen met als hoogtepunt de Slag om Huissen omtrent 16:30.

Zaterdagschool en de bende van de Wildeman

Dit jaar ook weer: de Bende van de Wildeman. Kinderen van ongeveer 7 tot 14 jaar zijn om 10:30 welkom in de Antoniuskapel,  de prijswinnaars van de Wildeman-kleurplaatactie zullen persoonlijk geïnformeerd worden. Hierna worden de kinderen meegenomen door de Wildeman om hen de hele dag te vermaken met tradities en plezier tot ongeveer 16.30 uur.

Huissens Koningschieten

Op zondag volgt het Huissens Koningschieten, een jaarlijkse strijd om de titel van koning van het St. Laurentius- of St. Gangulphusgilde door het schieten op de klos. Om 14u zullen de evenementen op het Raadshuisplein beginnen met het Vogelschieten. Op deze dag is ook Back to the Music in Huissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.