Koningen 2016

Onder een dreigende weersvoorspelling vertrokken de gilden gekleed in regenjassen naar het schietterrein op het Raadshuisplein. Toen we op het Raadhuisplein arriveert, ging de zon bijna schijnen en hebben we het op een klein buitje na droog gehouden. Iedereen was enthousiast dat we weer met de 9 mm geweren konden schieten. De eerste vogel lag in now time aan de grond. De tweede vogel duurde iets langer.

Zo was het ook met het koningschieten. De klos van het Laurentiusgilde had 41 schoten nodig, die van het Gangulphusgilde 101 schoten. Bij het St. Laurentiusgilde was er maar 1 kandidaat, maar Ivan Matthijssen moest wel even laten zien dat hij de klos naar beneden kon schieten.

De Gangulphianen hadden 3 kandidaten, te weten William Saat, Albert Janssen en Henri Hermeling. Net voor het 100e schot werd het spannend. William Saat schot het merendeel van de klos weg en hij liet een splinter staan voor de volgende kandidaat. Henri Hermeling wist deze splinter niet naar beneden te schieten, echter Albert Janssen liet zich de kans niet ontglippen en schoot het laatste stukje naar beneden.

Bij de jeugd werd er geschoten om de beste schutter van de dag. Na 80 schoten wist Ole Kradolfer het laatste stukje weg te schieten.

 

 

 

 

 

 

 

  
Ivan Matthijssen                                                  Albert Janssen


 

 

 

 

 

 

 

 

Ole Kradolfer

Kijk voor meer foto’s bij media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.