Nieuwe Gildekoning en jeugdkoning Gilden Huissen

Zondag 30 juni vond de strijd om het koningschap weer plaats bij de Huissense Gilden.

Dit gebeurde op het Raadhuisplein In Huissen. Allereerst was er het prijsschieten, daar kan iedere gildebroeder en de steunende leden van de gilden aan deelnemen. Degene die de vleugels, kop, staart en dan als laatste de romp eraf schiet wordt beloond met een prijs.

De jeugdleden streden ook voor het koningschap. Max Bonnes had 120 schoten nodig om de klos eraf te schieten. Max is koning van het jeugdvendel. Dit jeugdvendel is voor jongens en meisjes tot 18 jaar, dan gaan ze over naar het jongerengilde, Sint Laurentius. Bij dit gilde was er dit jaar geen kandidaat voor het koningschieten. Het Laurentiusgilde is ook op zoek naar leden die dit gilde willen versterken. Vendeliers, kruisboogschutters, tamboers, kortom er zijn tal van sportieve functies.

Bij het Sint  Gangulphusgilde prolongeerde de huidige koning, Jan Könning,  zijn titel als koning van het Gangulphusgilde. Jan had slechts 51 schoten nodig om de koningsklos aan splinters te schieten. Na de huldiging op het Raadhuisplein werd de koningin afgehaald, waarna de gilden met slaande trom en muziek naar het Rijnstedegebouw trokken voor het koningsbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.