Wisselbeker jeugdvendeliers Gilden Huissen

Donderdagavond tijdens de bijeenkomst van de gilden en schutterijen kring Rijk van Nijmegen de Betuwe kreeg jeugdvendelier Nina de wisselbeker uitgereikt.

De jeugdvendeliers van het Antoniusvendel hebben voor het eerst meegedaan met het Gelders kampioenschap indoorvendelen. Met een heel goed resultaat, ze behaalden de eerste prijs in de jeugdafdeling.

Het jeugdvendel Sint Antonius is speciaal opgericht voor alle jongens en meisjes tussen de 6 en 18 jaar. Vendelen is niet zomaar een vlag zwaaien, het is topsport, en best wel cool, zoals de jonge vendeliers zeggen. En dat blijkt nu wel, na flink oefenen, voor de eerste maal meedoen met  Gelders kampioenschappen, en dan gelijk de eerste prijs behalen, topklasse! Wil je ook eens een andere sport beoefenen?? En met de gilden mee doen, een sport, vendelen, die al honderden jaren oud is, maar nog steeds actueel.

Kom dan maar eens mee draaien met de vaandels. De vendeliers en tamboers oefenen elke dinsdagavond in het rijnstedegebouw in de Jongstraat. En de jeugdleden zouden graag wat meer jongens en meisjes erbij willen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.